Bas Boomverzorging

Over Bas Boomverzorging

Bas Boomverzorging is specialist in de verzorging van individuele bomen en boomgroepen. Met een team van vakkundige collega’s en partners zorgen wij dat bomen een mooi, prettig en langdurig onderdeel van onze leefomgeving kunnen zijn, waarna we ze veilig en duurzaam ontmantelen. Sinds 2008 helpen wij uiteenlopende klanten in voornamelijk Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Zuid-Holland bij de verzorging van individuele bomen en boomgroepen. Onze werkzaamheden bestaan uit het planten, snoeien, onderzoeken, verankeren en verwijderen van bomen.

Duurzame verzorging en samenwerking

Bij Bas Boomverzorging speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo sparen we het milieu door ecologische brandstof, een accu-kettingzaag en biologisch afbreekbare kettingolie te gebruiken. Duurzaamheid gaat echter veel verder dan alleen het milieu. Ook bij de groei van bomen en de samenwerking met klanten en partners speelt het een belangrijke rol.

Door onder andere slim snoeiwerk en doordachte aanplanting zorgen wij ervoor dat bomen en boomgroepen een langer leven hebben. Hierbij is een nauwe en langdurige samenwerking met klanten en partners essentieel. We voeren niet alleen uit, maar denken als partner mee over de beste oplossingen voor nu en voor de lange termijn. Onze keuzes en methodes zijn gebaseerd op kennis uit de opleiding Bos en Natuurbeheer van Hogeschool Larenstein en de ervaring die we in Nederland, Congo en Zuid-Afrika hebben opgedaan. Deze deskundigheid wordt onderstreept door diverse certificeringen zoals European Tree Worker.

Over Bas van der Veer

Gedreven door passie en creatiekracht bouwt Bas van der Veer sinds 2008 aan het bedrijf Bas Boomverzorging. De passie voor het verzorgen van bomen is ontstaan tijdens de diverse opleidingen die Bas volgde in zowel Nederland als Afrika en vooral de ervaringen die hij opdeed. In de periode 2005 tot 2010 volgde hij de opleiding Bos en Natuurbeheer aan het Van Hall Larenstein en woonde hij een jaar in Zuid-Afrika voor de studie Nature Conservation aan de Nelson Mandela Metropolitan University. In 2008 bracht hij een periode door in de toppen van de Congolese regenwouden om als Field Assistant onderzoeksmateriaal te verzamelen voor het onderzoek naar Bonobo apen. Deze opleidingen, ervaringen en belevenissen maken Bas niet alleen deskundige, maar vooral ook een gepassioneerde boomverzorger.

“De afgelopen jaren heb ik kunnen ervaren hoe direct de wereld om me heen reageert op passie, gedrevenheid en de wil om hiermee te spelen. Het platform binnen en om Bas Boomverzorging heen heeft me laten zien dat je precies dat aantrekt waar je op dat moment klaar voor bent. De juiste mensen, de juiste projecten en de juiste ‘tegenslagen’ die je weer helpen groeien. Dit alles heeft een nieuwsgierigheid naar de werking van de wereld aangewakkerd waarmee ik nog bewuster met deze concepten kan werken. Ik blijf kijken, ervaren en groeien, evenals mijn omgeving.”

Bas van der Veer